Jalkaklinikka Calcaneum.fi
Jalkaklinikka Calcaneum.fi

Kehotietoisuus

Löydä elinvoimaa ja rentoutumista omien luovien voimavarojen löytämisestä ja opettelemalla oman kehon tuntemusta sekä itsensä ja kehon kuuntelua luovien menetelmien keinoin.

Autenttinen liike

Autenttinen liike - kehoa ja mieltä palauttavia vaikutuksia on mahdotonta selittää, se täytyy kokea! Autenttinen liike on improvisatorinen vapaaseen liikkeeseen perustuva hetkessä olemisen harjoitus. Sitä tehdään silmät kiinni yhden tai useamman katsojan tai ns. todistajan läsnäollessa. Liikkuja aloittaa olemalla läsnä hetkessä ja kuuntelemalla kehoaan. Mitään ei tarvitse tuottaa. Ideana on seurata kehon omia impulsseja. Yleensä liikettä, ääntä, sisäisiä kuvia tai tuntemuksia alkaa jossain vaiheessa ilmaantua itsestään. Todistajan rooli on antaa tukea ja kannatellla liikkujan fyysistä ja henkistä tilaa ja keskittymistä. Tämän jälkeen liikkuja ja todistaja vaihtavat kokemuksiaan keskustellen tai piirtäen, kirjoittaen ja liikkuen.

45 min hinta 40,00 €

Itsetuntemus -ja kehotietoisuustunnit

Luova tanssi -ja liike antaa elämyksiä ja avaimia kokonaisvaltaiseen itsetuntemukseen. Luova tanssi pohjautuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, jossa keho ja mieli nähdään kokonaisuutena. Tanssiva ihminen on kokonainen ihminen taustoineen, ajatuksineen, elämäntilanteineen ja ruumiineen, tässä ja nyt. Luovien menetelmien käyttö itsetuntemus ja kehotietoisuus työskentelyssä on luovan tanssin -ja liikkeen yhdistämistä keskusteluun, kirjoittamiseen,maalaamiseen,valokuva/kuva sekä materiaalityöskentelyyn. Ajatuksena on,että mikä tahansa liike voi olla tanssia.Tavoitteena on löytää omaa kehoaan ja oppia käyttämään sitä itsensä ilmaisuun ja tuntemiseen.

45 min hinta 40,00 €

COPE-kortit

Ottaessamme kortin ja alkaessamme vastata siihen löydämme kortista itsemme ja kortista kumpuava tarina on oma sisäinen tarinamme. COPE -kortit ovat monikäyttöinen väline. Ne ovat osa korttipakkasarjaa, jota jo käyttävät monet ammatissaan ihmisten kanssa eri tavoin tekemisissä olevat: opettajat, ohjaajat, psykoterapeutit, henkilöstökouluttajat jne. COPE-kortit auttavat meidät kosketuksiin sekä sisäisten tuntojemme että luovan mielikuvituksemme kanssa. COPE-kortit ovat väline, jossa käytetään symboleja ja vertauskuvia kuvaamaan traumaattisia tapahtumia ja niiden laukaisemia tunnereaktioita. Korttien tarkoitus on suojata, yhdistää ja vahvistaa. COPE-korttien luojat ja julkaisijat toivovat, että kaikki tämän välineen käyttäjät voisivat yhdessä heidän kanssaan vahvistaa todeksi vanhastaan tunnetun sanonnan: ”Jaettu tuska ja jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.”

45 min hinta 40,00 €

Jalkaklinikka Calcaneum, Y-tunnus 2750244-9, Käräjäkatu 8 A 1, 11130 Riihimäki